REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nové Hebridy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kanibalský kmen na Nových Hebridách měl počátkem století o kuchyňských specialitách také své zvláštní názory. Ideální věk ke snědení byl patnáct až jedenadvacet let …


Kanibalové se rádi svěřovali s přípravou lidského masa, které se prý trochu podobá předpisu na pečeného krocana, protože nesmí scházet nádivka z ořechů a saturajových kořenů a musí být upečeno dozlatova a navlhčováno zvláštními kořennými šťávami.

A jak se u lidojedů jí, také patří do kuchyně. Lidojedi ve vnitřní Brazílii by se nikdy nesnížili k tomu, aby okusili maso svých nepřátel. Této pocty je dopřáno jen nejlepším přátelům a nejbližším členům rodiny. Zemře-li na příklad u kmene Kachiana některý příslušník, rozřeže se na malé kousky, vloží do hrnce a postaví na oheň. Truchlící pozůstalí přesně při západu slunce přestanou s nářkem, sejmou z hrnce poklici a rozdělí kousky vařeného nebožtíkova masa mezi sebe. Kosti jsou rozemlety na prášek a rozházeny na všechny strany.

Někdejší lidojedi kmene Karaibů na Antilských ostrovech si také zachovali několik zvláštních zvyků. Vdova musí svůj smutek po zemřelém manželovi projevovat po celý rok. Musí mu sama vykopat hrob. Po roce musí kosti zemřelého vykopat, vložit do pytlíku a klásti si je po celý další rok pod podušku, aby i v noci na manžela vzpomínala. Když se chce znovu provdati, vaří po tři dny kosti zemřelého a tuto hnusnou polévku, jíž se říká u Karaibů svatební, postaví na práh svého domu. Kdo z mužů polévku okusí a dá společně okusit i ženě, bude jejím novým manželem. Karaibské ženy tvrdily, že tato polévka z kostí zemřelého je rajským pokrmem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy