REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nové gastronomické produkty a výrobky na českém trhu

To nejzajímavější z nových výrobků, které se v poslední době objevily na našem trhu. Například nová vína, tvrdý alkohol, ale i rybí konzervy a další gastronomické výrobky a to nejen ty k jídlu. Naleznete zde i recenze na kuchyňské spotřebiče a další pomůcky skvělé pro přípravu jídel a nápojů. Tak neváhejte a nechte se inspirovat profesionály!

3 okamžiky, kdy se vyhnout cukru a vsadit na svačinku plnou bílkovin

Když nás trápí pocit hladu, zaženeme ho jídlem. Spousta potravin ho dokáže přirozeným způsobem potlačit, obzvlášť potom ty, které jsou bohaté na proteiny a navozují rychlý pocit sytosti. Jiné zase naopak ovlivňují chutě a je lepší se jim vyhnout obloukem. Jsou to ty s vysokým glykemickým indexem, které sice „zaplácnou“, ale zanedlouho se žaludek ozve znovu a o to silněji. Obzvlášť pozor si dejte na potraviny, v kterých byste nenápadně ukrytý cukr nečekali. Ozývá se hlad nevhod? Zažeňte ho unikátní proteinovou tyčinku bez přidaného cukru.

Bezlepkové pečení, a navíc v bio kvalitě? Konečně si doma upečete oblíbené koláče!

Kdo by nemiloval domácí buchty, sladké zákusky či dokonce voňavé pečivo z kvalitní poctivé mouky? Široký výběr z nejrůznějších druhů bio mouky se v českých regálech objevuje už dlouho. Na své si ale konečně pořádně přijdou i ti, kteří si klasickou mouku dopřát nemohou. V poslední době se stále více rozšiřuje nabídka bezlepkové bio mouky pro celiaky.

Bezlepkově s chutí tradice

Pokud musíte nebo chcete dodržovat bezlepkovou dietu, potěší vás, že si už nebudete muset odpírat ani tradiční piškoty. Kávoviny Pardubice přináší Bezlepkové piškoty z kukuřičné mouky, které mají příjemnou, nasládlou a typicky piškotovou chuť.

Bio Nebio přepuštěné máslo

Přepuštěné máslo neboli ghí pochází z Indie, kde je součástí medicíny. Nejedná se ovšem o žádnou novinku. Máslo si přepouštěli už naše babičky, které tak řešili přebytky mléka. Jeho velkou výhodou je o hodně delší trvanlivost oproti klasickému máslu a lze jej skladovat i v pokojové teplotě. Vydrží tak i několik měsíců. Přepuštěné máslo má oproti tomu klasickému vyšší teplotu přepalování (cca 250 °C, vyšší než sádlo) a je tak ideální na smažení. Ghí můžete použít i na vaření, pečení, na kaše, do dezertů nebo těst. Obsahuje vitamín E, A, B3 a mnoho minerálů. Má pozitivní účinky proti zánětům ve střevech a […]

Blahodárná Bílinská kyselka

Bílinská kyselka pramení v Českém středohoří u města Bíliny. Čerpá se z hloubky 190 m z pramenů pod vrchem Kaňkov. Patří mezi přírodní alkalické hydrogenuhličitanové kyselky s vysokou koncentrací minerálních látek. Obsahuje zejména sodík, draslík, vápník, hořčík a železo, z aniontů je to chlorid, síran, fluorid a hydrogenuhličitan.

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

Bulgur – skvělý pomocník i v české kuchyni

Někteří z nás ho v kuchyni aktivně používají, pro mnohé je to pořád neznámý pokrm. Bulgur, skvělá potravina, která může nahradit klasické přílohy, na které jsme zvyklí. Připravíte ho rychleji než kroupy, chutná lépe než kuskus a je výživnější než rýže.

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

Citronová tráva v e-shopu

Citronová tráva je tropická rostlina původem z jihovýchodní Asie, které se rozšířila do celého světa. Česky se správně jmenuje voňatka citronová. Má široké pole využití od kosmetiky, esenciálních olejů, parfémů až po kuchyni. Díky její silné vůni si ji také můžete přidat do koupele. Ze zdravotního hlediska snižuje cholesterol v krvi a blahodárně působí při chřipce nebo nervových chorobách. Čaj z citronové trávy pomáhá k detoxikaci, zvyšuje koncentraci, stimuluje laktaci a usnadňuje trávení.

Čaj matcha uklidní mysl, zvyšuje soustředění, zlepší paměť i náladu – a můžete ho jíst i pít

Pití zeleného čaje má dlouholetou tradici v Asii, jeho popularita se ovšem pomalu šíří do celého světa. Zelený čaj je známý především jako varianta čaje černého, který se připravuje jako výluh z čajových listů. Nicméně zelené čajové lístky se dají konzumovat i celé, rozemleté na jemný prášek. A právě zelený práškový čaj je znám pod pojmem matcha. Pokud vás neláká čaj pít, můžete si ho vychutnat třeba v podobě pudingu, kaše nebo čokolády.

Čerstvá smetana s minimálním obsahem tuku 38 %

Rádi bychom Vám představili novinku v sortimentu prodejen La Formaggeria Gran Moravia. Je jí čerstvá smetana s minimálním obsahem tuku 38 %. Čerstvá smetana se vyrábí z pečlivě vybraného mléka z moravských stájí a oproti konkurenci má vyšší obsah tuku – 38%.

Červená potahovací hmota na dorty

Potahované zdobené dorty jsou na špičce oblíbenosti už nějakou chvíli a poslední dobou je můžeme vídat čím dál víc také u domácích cukrářek. Práce s potahovací hmotou není ale vždy jednoduchá a výsledný efekt podle našich představ, proto je nutné vybrat tu nejkvalitnější hmotu zaručující jen ty nejlepší vlastnosti.

Česká firma Veganek přichází s kvalitním kořením nejen pro vegany

Česká firma Veganek chce ukázat, že lze zákazníkům dopřát kvalitní koření bez zbytečných přísad živočišných komponentů, které se jinak běžně využívají k docílení výraznější chuti nebo finální barvy produktu. Chce se tak vymezit konkurenčním produktům, které například do svých produktů stále ještě využívají karmín, tedy barvivo vyráběné z vysušených těl hmyzu červce nopálového.

České hovězí, ta správná chuť masa na jazyku

Hoďte si na gril poctivé české maso od ZEMAN maso-uzeniny. Vybírat můžete mezi Rump, Rib Eye, Flank, nebo Hanger steakem. Všechny steaky jsou 14 dní vyzrálé a pocházejí z pečlivě prověřeného mladého skotu/mladých býků. Nosí označení Česká potravina.

Dokonalá chuť zeleniny

Dbáte na kvalitu surovin a rádi si pochutnáte? Objevte tajemství nové NATUR Podravky, naprosto unikátní přísady do jídel! Jedinečná a sušenou zeleninou naditá NATUR Podravka, vylepší vaše recepty hravě a snadno, chutí čisté přírody.

GIUNCATA s medvědím česnekem

Giuncata je měkký sýr s jemnou mléčnou chutí a s mnohostranným využitím v kuchyni. Tento čerstvý jemný sýr se vyrábí z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti.

Horký letní tip – Božkov Bílý

Teplé počasí a prodlužující se dny přímo vybízí k cestám k vodě, na party a ke grilovačkám s kamarády. Ať už preferujete bouřlivější setkání nebo oddych na slunkem prohřáté pláži, důležité je navodit tu správnou pohodovou atmosféru. V každém případě jistě uvítáte společnost letního drinku.

Hummus není žádný humus

Název tohoto blízkovýchodního pokrmu by možná mohl leckoho odrazovat. Což by byla škoda. Hummus je totiž jednoduché, chutné, a hlavně zdravé a lehké jídlo, které byste určitě měli vyzkoušet. Jedná se o kaši nebo dip z uvařené a rozmačkané cizrny, smíchané se solí, česnekem, citronovou šťávou, olivovým olej a sezamovou pastou tahini.

Cherymoia – nejchutnější ovoce světa

Cherymoia, česky také čerimoja, je keřovitý strom, který pochází z pohoří jihoamerických And. V současnosti se pěstuje i v Africe nebo jižní Evropě. Jeho plody dorůstají až dvaceti centimetrů a mají tvar obřích jahod. Slupka je šupinatá, měkká a mívá hnědou až zelenou barvu. Dužina je bílá a máslově měkká.

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy