REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nezařazené

3 potraviny, které běžně snídáme a na co si u nich dát pozor?

Snídáte zdravě? Možná si to jenom myslíte! Sledujte složení! Někdo do sebe po ránu vyklopí jogurt, jiný si snídani vychutná po anglicku nebo si jen nasype müsli do mléka. Poznáváte se v některém z těchto snídaňových rituálů? Většina lidí si často neuvědomuje, že nevědomě (a vlastně i nedobrovolně) si k snídani dává s chutí potraviny obsahující látky, které jsou nejen nepotřebné, ale které jsou dokonce škodlivé. Většina z nás nedokáže škodlivý obsah podle obalu rozpoznat. To dokáže vyřešit aplikace FÉR Potravina, která to udělá za nás. Ta nyní vybírá peníze na Hithitu, aby aplikaci mohla ještě více vylepšit a vyhodnotit další produkty.

Babí léto ve znamení lokálních kuchařských show

Pepeho zdravá kuchyně je nová kuchařská show televizní stanice TV Paprika, díky které milovníci zdravé stravy zjistí, že jídlo pro udržení štíhlé linie může být i lahodné. Relací provází oblíbený slovenský bloger a kuchař Petr Šiška, alias Pepe. Každý zářijový pracovní den od 20:00 se tak diváci mohou těšit na vlnu inspirace a receptů. Pokud patříte mezi fanoušky české kuchyně, pak si nenechte ujít ani kuchařskou show Hezky česky s Vendy a Adamem, kterou TV Paprika začne vysílat v říjnu.

Bitter Lemon – hořkosladké osvěžení

I limonáda může mít sofistikovanou chuť! Bitter Lemon je hořký jako Tonic a příjemně sladký jako dobře namíchaná citronáda. Chlazený na led v teplých dnech příjemně osvěží a ve spojení s alkoholem dokáže vykouzlit celou řadu koktejlů. Letos slaví Bitter Lemon, jeden z pokladů značky Schweppes, už 70. narozeniny.

Dovolená pod vrcholky hor

Máte už dost přeplněných pláží i měst a nejradši byste se viděli někde daleko od civilizace? Řešením je útěk do srdce jihotyrolské přírody na vysoko položené farmy sdružení Roter Hahn, kde pobyt prospívá zdraví a potěší všechny gurmány.

Galerie profesionálních fotografií

Fotobanka a videobanka fotky-foto náš zdroj na fotky a videa pro podnikání i potěšení. Databáze více než 20 000 000 kvalitních profesionálních fotografií a videí všeho druhu z celého světa. Fotky od jídla a nápojů přes sport, předměty, zvířata, osoby, celebrity až po různé situace zachycené fotografem. Pořiďte si i Vy legálně kvalitní fotky za skvělé ceny již od 21,- Kč. Fotky které oživí nejen Vaši domácnost či kancelář jako obraz na stěnu na míru, ale také Vaše webové stránky a jiné prezentace. Prodáváme fotky pro Vaše podnikání a propagaci, zároveň Vám nabízíme možnost nechat si fotografie vytisknout jako lesklý či matný plakát nebo obraz a to i na plátno. Možné je objednat i fototapetu velkýchrozměrů. Vše Vám zašleme poštou na Vaši adresu. Kontaktujte nás zde.

Hody Hody aneb Něco na těch vejcích bude!

Velikonoce jsou pomalu, ale jistě za dveřmi a je nejvyšší čas shánět bílá vajíčka, barvy, plést pomlázky, péct mazance a dát si do vázy kočičky. Přesně tak, jak se na tyto sváteční dny sluší a patří. A pokud se k tradičnímu symbolu, jako je malování vajec, dostanete doslova „za pět dvanáct“, dost dobře se vám může stát, že budou v obchodech regály s bílým vajíčky prázdné a vyprodané. Co s tím? Zavolejte si kurýra DoDo! Protože ten dokáže občas doslova zázraky a třeba vám pomůže sehnat i tento nedostatkový artikl.

Jak na cizokrajné ovoce

Nevím jak vy, ale já jsem donedávna z exotického ovoce poznal snad jen banány, pomeranče, mandarinky a kiwi. Další pamlsky z dalekého jihu naší zeměkoule mě zůstaly dlouho utajeny. Co teď vím Vám rád povím, ale myslím si, že tento článek hned tak nedokončím, protože existuje na světě tolik rozmanitých druhů ovoce,že se s touto tématikou budu ještě dlouho prát. Avokádo Tak čím začít? Znáte Avokádo? Zelený plod s máslovou chutí připomínající chuť oříšků. Slupka a pecka se nekonzumuje! Měkká dužina má vysoký obsah tuku, což jsou nenasycené mastné kyseliny, které příznivě ovlivňují množství cholesterolu v krvi. Avokádo má rovněž […]

Jak řešit nedostatek vápníku a vitamínu D?

Nedostatečný příjem vápníku v dětském věku a omezování pohybu aktivují rozvoj osteoporózy a nemocí s ní spojených v dospělém věku. Poslední výzkumy bohužel prokazují, že dospělí Češi téměř v polovině případů přijímají vápníku méně, než je doporučováno. Metabolismus vápníku navíc ovlivňuje i vitamin D, jehož denní příjem také většinou není optimální. Jak to řešit?

Konec teplých dní a přechod na podzimní stravu

Už před příchodem podzimních chladných dní dostáváme ze všech stran upozornění, abychom byli na příchod „virové podzimní sezóny“ připraveni. Na základě této zprávy v nás vyvolávají strach z možného chřipkového onemocnění. Ke strachu z onemocnění, se vlivem zkrácení dnů (zkrátí se délka slunečního svitu), přidá i pesimistické myšlení a podzim se stává pro mnohé „nelibým ročním obdobím“. Vhodně zvolenou stravou je možné naši náladu ovlivnit, začněme tedy od psychiky.

Léto dráždí srdce a střeva. Připravte si osvěžující letní menu s bylinkami, které zmírňují obtíže

Tradiční čínská medicína nazývá léto obdobím ohně. Na tento element je nejvíce náchylné srdce a tenké střevo, které právě v letním období nejčastěji trpí zdravotními obtížemi. Proto je vhodné těmto orgánům přizpůsobit své aktivity i stravování. To by mělo zahrnovat co nejvíce vody, čerstvé zeleniny a zdravých bylinek. Osvěžte se bylinkovým menu, které jsme pro vás připravili.

Méně je někdy více aneb jak jíst zdravě(ji)

Jíst či nejíst lepek, to je to oč tu běží. Důvodů, proč lepek v potravě přijímat, opomíjíme-li snadnost přípravy těsta a následnou práci s ním, mnoho nenalezneme. Naopak důvodů (nepočítáme-li samozřejmé potravinové alergie, do nichž spadá i alergie na lepek), proč se lepku (alespoň částečně) vyhýbat, najdeme hned několik. Pokud jste absolutně zdraví jedinci, kteří netrpí žádnými neduhy, zřejmě vás článek nezaujme. Pokud ovšem trpíte, byť jen drobnými, zdravotními problémy a nemůžete se dopátrat příčiny, zkusili jste se zaměřit na příjem lepku ve svém jídelníčku? Víte, na co se ohledně bezlepkové stravy/diety zaměřit?

Nejíst pečivo ještě neznamená jíst bezlepkově

Narazili jste ve svém životě na „nepřítele“ jménem lepek? Ať už jste příznivec moderních výživových trendů nebo vás zdravotní stav donutil dodržovat bezlepkovou dietu, máme pro vás pár tipů, jak tuto změnu v jídelníčku zvládnout. Poradíme vám, jak si pochutnat, aniž byste v obchodě nechali celou výplatu.

Od vzniku v Popradu k česko-slovenské právní bitvě. Příběh masných výrobků Pali, Morca Della a Májka

Takzvané odborové normy daly za minulého režimu vzniknout celé řadě dnes populárních masných výrobků. Je to případ i paštiky Májka, pomazánky Pali či omáčky k těstovinám Morca Della, jejichž receptury vznikly ve slovenském Popradu. Privatizace a rozdělení republiky však měly za následek řadu právních bitev mezi původními výrobci z Česka i Slovenska a společností Hamé, které se táhnou a ovlivňují distribuci na tuzemský trh. Následující článek přibližuje historii a vývoj těchto populárních pochoutek od jejich vzniku až do současnosti.

Pití alkoholu v těhotenství zřejmě ovlivňuje tvar obličeje dítěte

Sami odborníci pořád nevědí, zda lze říci, že konzumace jakéhokoli množství alkoholu v těhotenství dítěti škodí. Jedno je jisté. Rozhodně plodu neuškodí, když žena nepije vůbec. Australští lékaři se zabývali vztahem konzumace alkoholu v těhotenství a vývojem plodu. Neprokázali změny v kognitivních vlastnostech dítěte, ale všimli si, že děti matek, které neabstinují v těhotenství zcela, mají jisté tvarové změny v obličeji …

Polévky bychom měli jíst i v létě, jsou významným zdrojem vody a živin

Máte pocit, že polévka k létu nepatří? Ba, naopak! Polévky jsou velice zdravé a ani v létě bychom na ně neměli zapomínat, protože dodávají tělu důležité látky, vodu i energii. Většina z nich je navíc jednoduchá na přípravu, lehce stravitelná a neobsahuje mnoho kalorií. Někteří odborníci doporučují jíst polévku jednou denně po celý rok. Zjednodušenou variantou kvalitních domácích polévek jsou polévky sušené, které si můžete vzít s sebou na dovolenou i do práce.

Svatomartinské hody – jak si je užít a netrestat žaludek

Na den svatého Martina, hospodář a jeho družina, husy jedí, víno pijí, štědrého Martina opěvují … Sice už neslavíme sv. Martina ze stejných důvodů jako naši předci, přesto jsme si z dob minulých svatomartinskou tradici podrželi. Dá se dokonce říct, že tahle tradice v posledních letech prožívá svoji renesanci.

Světové finále barmanské soutěže Elit® art of the Martini zná svého vítěze

Ve španělském Bilbau proběhl již třetí ročník finálového globálního kola soutěže Elit art of the Martini, na kterém nás za Českou republiku reprezentovala Veronika Holá ze Sky baru Hilton v Praze. Globální finále barmanské soutěže se konalo ve spojení s vyhlášením uznávaného žebříčku The World’s 50 best restaurants 2018, který se vyznačuje i speciálním oceněním Elit Vodka Best Female Chef Award 2018 pro nejlepší světové ženy šéfkuchařky. Prémiová vodka Elit byla letošní oficiální partnerskou vodkou globálního žebříčku.
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy