REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nejznámější kořeněný likér

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejznámější kořeněný likér vyráběný od počátku 16. století se jmenuje Bénédictine. Známá značka bylinného likéru z Francie vyráběný podle tajného receptu mnicha Vincelliho z roku 1510. Sladký likér žluté barvy, obsahující 40 % lihu a 30 % cukru. Stejně tajuplná je i její etiketa s označením D.

O.

M. – zn. „ deo optimo maximo“. Byl to totiž jeden z nejproslulejších klášterních likérů. Ve francouzském městě Fécamp je v jedné budově v ulici Boufart destilační závod a muzeum současně pod jednou střechou. Plní se do značkových lahví v podobě mitry, jehož receptura se tají. Dalšími známými francouzskými likéry jsou Tia Maria, Maria Brizard (koňak Maria Brizard se již nevyrábí).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy