REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční menu

Vajíčka, kam až okno dohlédne. K Velikonocím však patří i další pochutiny!

Odlehčete Velikonoce s nízkosacharidovými recepty

Velikonoce, stejně jako Vánoce, jsou obdobím pohody a hlavně spousty jídla. Patří k nim sladké mazance, beránek, vejce na všechny způsoby, poctivá nádivka s uzeným masem a další staročeská, převážně tučná, jídla. Svátky jara ale nemusíte prožít s obavou o svou postavu. Jde to i jinak.

Originální tipy na velikonoční tabuli a sedmero vaječných receptů

Skončil masopust a pomalu se přesouváme do období Velikonoc a jídelní hojnosti. Víte, co by se mělo jíst během velikonočního týdne a řešíte, co s přebytkem vykoledovaných či vámi nazdobených vajíček? Poradí vám autorky Velké svačinkové a Velké obědové bichle, které pro vás připravily nejen tipy na klasické pokrmy pojící se s tradičními Velikonocemi, ale také receptovou inspiraci pro chvíle, kdy nevíte, jak naložit s přebytkem velikonočních kraslic.

Připravte si velikonoční menu podle tradic a objevte nové recepty

Vajíčka na různé způsoby, nádivka, mazanec i beránek – oblíbených velikonočních pokrmů existuje celá řada. Zkuste letos dodržet tradici a připravit si originální velikonoční menu podle zvyklostí. Škaredá středa, Zelený čtvrtek, Velký pátek nebo Bílá sobota, přichystejte na každý den jinou specialitu. A nezapomeňte, že delikátní pokrmy nestojí jen na receptu, ale především na kvalitních surovinách.

Slavnostní velikonoční menu

Recepty logicky poskládané do slavnostního velikonočního jídelního lístku. Níže uvedená menu slouží pouze k inspiraci, nejsou to striktní seznamy, které by se musely doslovně ctít!

Svátky jara jinak aneb chutné velikonoční recepty nejen pro vegany

Svátky jara už jsou téměř za dveřmi a vy pomalu začínáte přemýšlet nad tím, čím letos ozvláštníte sváteční tabuli? Nebojte se experimentovat, zatímco na Vánoce bývá menu zpravidla téměř neměnné, Velikonoce dávají mnohem větší prostor vyzkoušet něco nového. Potřebnou inspiraci najdete v receptech na chutné velikonoční menu od České veganské společnosti, které milé překvapí i zapřisáhlé masožravce.

Tradiční i originální recepty, které oceníte nejen o Velikonocích

Poslední roky se stalo velkým trendem hledat nové recepty na internetu. I když stále je mezi námi mnoho těch, kteří si libují v tištěných časopisech a rádi si vystřihují recepty, co je zaujmou. Podle čeho se rozhodujete, že si daný pokrm připravíte? Nejspíše podle fotky a použitých surovin. Jaký je další krok? Dojít na nákup a vybrat např. vejce, slaninu, pečivo, máslo, jogurt. To jsou ingredience, s nimiž v březnu pracuje web akademiekvality.cz, plný zajímavých receptů a tipů ohledně potravin. Odborníci vám tam také poradí, jak se zorientovat v ohromném množství potravin, abyste poznali, které z nich jsou opravdu kvalitní. Zárukou jsou mj. značky kvality (např. Klasa nebo Regionální potravina) nacházející se na obalech výrobků.

Velikonoční menu I.

Menu – předem domluvený jídelní lístek. Menu se sestavuje podle gastronomických pravidel, která byla vytvořena především s ohledem na chuťovou stránku kombinace jídel a nápojů. Níže uvedená menu slouží pouze k inspiraci, nejsou to striktní seznamy, které by se musely doslovně ctít!

Velikonoční menu II.

Níže uvedená menu slouží pouze k inspiraci, nejsou to striktní seznamy, které by se musely doslovně ctít!

Velikonoční menu III.

Jedna z mnoha variant na chutné menu, které můžeme servírovat při slavnostním setkání rodiny, či přátel nebo dobrých známých. Slouží pouze k inspiraci, není to striktní seznam, které by se musel doslovně ctít, jen je třeba dodržet některá základní gastronomická pravidla.

Velikonoční menu IV.

Další velikonoční menu k inspiraci. Chutné recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku.

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

Velikonoční pohoštění a výzdoba 2017 v obraze

Asi mě dáte zapravdu, že hned po Vánocích patří čas před Velikonocemi k těm nejakčnějším, co se našich manželek týká. Uklízejí zběsile celý dům, pečou, zdobí vejce …. prostě chtějí to mít na Velikonoce doma co nejpěknější. Také se předhánějí ve výzdobě se sousedkami. Není divu, právě o Velikonocích se otevírají dveře koledníkům a tak i sousedé a známí mohou ten den nahlédnout do míst, kam se hned tak v průběhu roku většina z nich nepodívá. A proto záleží nejen na čistotě v celém domě, ale také na velikonoční výzdobě a v neposlední řadě na koledě, co koledníkům, kromě alkoholu, hospodyně nabídnou …

Veselé Velikonoce… A dobrou chuť!

Brzy jsou tu Velikonoce, se kterými se pojí pomlázky, koledování, řehtačky, barevná vajíčka… A také spousta skvělého jídla! Dáme vám tipy, jak si letos velikonoční svátky doslova vychutnat.
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy