REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svatomartinské menu

Tipy na svatého Martina na slavnostní menu. ano, takzvané „martinské posvícení“ je chvíle, kdy se jako při každé velké oslavě prohýbají stoly pod vynikajícím jídlem a skvělým pitím v podobě lehkého mladého vína. Dále nesmí chybět pořádný hutný a sytý vývar z masa a kostí známý například kaldoun. Jako hlavní chod se nejčastěji podává pečená husa se zelím a knedlíkem. Pokud však husa nepatří mezi vaše oblíbená masa, vsadit můžete klidně na kachnu či kuře.

Nezapomněli jste na svatomartinskou husu?

Pečená husička a mladé svatomartinské víno nemohou při oslavě svátku svatého Martina, který připadá na 11. listopadu, rozhodně chybět. Už víte, kde na poslední chvíli koupíte husu na slavnostní oběd, včetně oblíbených martinských vín? V BILLE jsme pro vás veškeré ingredience připravili, a to navíc za velmi příznivou cenu.

Oslavte příchod svatého Martina tradičně

Vůně dozlatova vypečené husy a sklenička dobrého vína. Ukončení barevných podzimních měsíců sebou každoročně nese tradiční oslavy příchodu zimy. Na svátek svatého Martina, který podle pranostiky na koni přiváží první sníh zasedáme s rodinou a přáteli k slavnostní tabuli, na které nesmí chybět svatomartinská husa a sklenička mladého Svatomartinského vína. Vychutnejte si tradiční slavnost, kdy ani jedno nemůže na slavnostní tabuli chybět.

Prohřejte se na svatého Martina báječným slavnostním menu

Studený a sychravý listopad nemusí být jen ve znamení pochmurného počasí. Najděte si v něm i něco pozitivního. Oslavy svatého Martina, které připadají na 11. listopadu, budou skvělou volbou. Ať už však přijede na bílém koni nebo ne, nenechte nic náhodě a připravte pro celou rodinu výjimečnou večeři, která potěší prázdná bříška, ale také báječně zahřeje. Pusťte se do svatomartinského menu, poradíme, co na stole nesmí chybět!

Svatomartinské hody – jak si je užít a netrestat žaludek

Na den svatého Martina, hospodář a jeho družina, husy jedí, víno pijí, štědrého Martina opěvují … Sice už neslavíme sv. Martina ze stejných důvodů jako naši předci, přesto jsme si z dob minulých svatomartinskou tradici podrželi. Dá se dokonce říct, že tahle tradice v posledních letech prožívá svoji renesanci.
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy