REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Namixujte přátelům nové osvěžující koktejly!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Konec léta se pomalu blíží. To stále ale znamená spoustu příležitostí k uspořádání párty či pohodového večírku s přáteli. Svěží a chutné koktejly Lemond Frozen a Lemond Caipi jsou k tomu ideální. Oba koktejly jsou jednoduché na přípravu. Skvěle vypadají a ještě lépe chutnají. Tipy ke koktejlům a další rady k přípravě koktejlů sestavil světoznámý barman Jiří „George“ Němec.


Becherovka LemondKoktejly jsou velmi oblíbené, a to nejen mezi mladými lidmi. Ti je stále častěji míchají doma pro své přátele, známé či nečekané návštěvy. „K přípravě jednoduchých koktejlů, které si dokáže namixovat každý sám doma, je ideální ovocná a osvěžující chuť Becherovky Lemond,“ říká manažer značky Becherovka Lemond Marek Grabovský.

Ne vždy se nám chce s přáteli zajít do koktejlového baru. Není na škodu znát několik receptů na jednoduché a svěží koktejly, kterými zaručeně své přátele okouzlíte.

„Namíchat chutný koktejl zvládne každý. Stačí znát základní způsoby přípravy a nebát se experimentovat. Výslednou chuť drinku můžete například zvýraznit tím, že do ledu zamrazíte kousky citrónu, limetky, máty, pomeranč či jiných druhů ovoce,“ říká barman Jiří Němec.

Recepty na nové koktejly s Becherovkou Lemond:

Lemond Fashion Lemond Spring Lemond Caipi Lemond Frozen

Barmanské rady:

  • Ledovou tříšť (drť) snadno vytvoříme tak, že vložíme několik kostek ledu do čistého kusu látky a rozdrtíme led například dřevěnou paličkou na maso

  • Led drtíme z toho důvodu, abychom dostali do koktejlu větší množství vody, které se tam bude rozpouštět

  • Třtinový cukr můžeme nahradit jiným sladidlem. Dobrou volbou je cukrový sirup nebo různé druhy jednodruhových marmelád, které už jsou ovocem ochucené

  • Předem nachlazené skleničky, v mrazáku či lednici, zvyšují požitek z pití koktejlu

  • Pro domácí party nebo večírek není nutné použít sklenici, která je pro daný nápoj určená

Poznámka na závěr:

Becherovka Lemond byla uvedena na trh po 201 letech od vzniku Becherovky Original a je teprve druhým likérem v historii, který nese název Becherovka. Řadí se do kategorie hořko-bylinných či ovocných likérů a je 100% přírodním produktem. Charakteristická je pro ni citrusová vůně a chuť. Becherovka Lemond je jemná, lahodná, s příjemným dozníváním a 20 % alkoholu. Stejně jako Becherovka Original se i Becherovka Lemond vyrábí na jednom jediném místě, a to v Karlových Varech, a také její receptura je tajná.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy