Raymond Blanc má svoje skvělé nádobí. A už se dá koupit i u nás v Čechách! Přečtěte si více o michelinském kuchaři Raymondovi a o jeho nádobí, které opravdu stojí za to. A můžete nám věřit, už jsme ho testovali, vaří se v něm úžasně.
Lze ho koupit, kromě jiného, i v našem e-shopu zde: Chefshop.cz
KDO JE RAYMOND BLANC?
Jeho jméno jste možná slyšeli především v některém kulinářském pořadu, nebo jste si koupili jednu z jeho knih. Raymond Blanc je často vidět například v TV Paprika, kde předvádí kouzla své kuchyně. Tento michelinský kuchař je symbolem prvotřídní gastronomie, a to nejen v Anglii, kde získal dokonce i Řád britského impéria. Začínal sice původně jako číšník, ale shodou náhod se jednoho dne dostal do kuchyně a tam odstartoval svojí velkou kariéru.
Po získání několika michelinských ocenění otevřel v roce 1991 školu vaření, která slouží jak pro profesionální kuchaře, tak i pro amatérské nadšence. Několik kuchařů, kteří prošli jeho učením, poté rovněž získalo michelinská ocenění. Možná i díky tomu byl Raymond Blanc oceněn ve výběru „AA’s Chefs’ Chef of the Year“. Roku 1996 otevřel svojí první brasserii, která se později rozrostla na síť 20 restaurací.
NÁDOBÍ RAYMOND BLANC
Už z názvu série nádobí vyplývá, že při výrobě těchto kousků se na návrzích podílel sám Raymond Blanc. „Když vařím, nechci jen ty nejlepší suroviny. Chci, aby nejlepší bylo úplně všechno. Proto jsem se spojil se skvělými designéry a ti mi pomohli vytvořit opravdu kvalitní a zároveň elegantní nádobí.“. Hrnce a další kuchyňské náčiní se nyní již dá zakoupit i v Čechách a to za dostupné ceny. V nabídce najdete vše od kvalitních nožů, pečících forem, dřevěných kuchyňských pomůcek, až po litinové hrnce a celé sady nádobí. Celý sortiment je k dispozici v e-shopu, i v kamenné prodejně na Praze 3, kde si nádobí můžete i v klidu „osahat“.
Na venkově je největší zájem o čerstvé potraviny. Lidé chtějí více vědět, co nakupují
Nákupní centra v Česku se více zaměřují na gastronomii. Hitem posledních let jsou zejména food festivaly