REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Milkparade.eu: Anketa o nejoblíbenější český zákusek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavosti z domovaVzpomínáte s mírnou nostalgií na časy, kdy jste coby děti navštěvovali s rodiči vaši oblíbenou cukrárnu? Kdy jste nemohli dospat, jak moc jste se tam těšili? A celou noc jste přemýšleli, jestli si dáte raději větrník, rakvičku se šlehačkou, „punčák“ nebo třeba věneček? Vraťte se zpátky do dětských let a zúčastněte se ankety Milkparade.eu: Nejoblíbenější český zákusek. Hlasovat můžete na webu www.milkparade.eu, a to v rozmezí od 12. do 25. října 2015. Pokud budete mít štěstí, můžete vyhrát účast na cukrářském kurzu u nejznámější české cukrářky Ivety Fabešové, nebo poukázku do její vyhlášené cukrárny.


Možná jste se párkrát s přáteli, s rodinou nebo s kolegy dohadovali, který ze zákusků máte nejraději, jaký je zkrátka ten nejlepší. S někým jste se shodli, s jiným jste se skoro až poprali – vždyť podle vás je přeci jednoznačně nejlepší žloutkový řez! Jak může někomu více chutnat kremrole?! Brzo ovšem budou vaše spory vyřešeny, a to díky anketě Milkparade.

eu: Nejoblíbenější český zákusek.

Tato zajímavá akce je vyhlášená projektem na podporu mléka a mléčných výrobků Bílé plus. Proč zrovna tato anketa? Téměř všechny zákusky jsou totiž připravovány z poctivých a kvalitních produktů z mléka – smetany, másla, tvarohu, samotného mléka apod.

 

Zajímavosti z domova

 

„Pro spolupráci s anketou o nejoblíbenější český zákusek jsme oslovili odborníka na svém místě – cukrářku Ivetu Fabešovou, která dennodenně při své práci využívá všechny možné mléčné výrobky,“ vysvětluje Jiří Felčárek z Agrární komory, která je žadatelem projektu Bílé plus. „Hlasující pak budou mít šanci vyhrát u ní cukrářský kurz, nebo případně poukaz do některé z jejich cukráren.“

Co musíte udělat, abyste se mohli ankety zúčastnit? Stačí jen navštívit webovou stránku www.milkparade.

eu. Zde naleznete seznam nominovaných zákusků. Pokud v něm nefiguruje ten „váš nejlepší“, je možné ho vepsat do vymezeného políčka. Pak jenom vyplníte jednoduchý formulář a odešlete svůj tip. Hlasování bude probíhat od 12.10. do 25.10. Výherci budou vyhlášeni do týdne po uzávěrce ankety na stejnojmenném portálu – www.milkparade.

eu.

 

Nominované zákusky:

  • Banánek
  • Buchtičky se šodo
  • Indiánek
  • Kremrole
  • Laskonka
  • Míša řez
  • Ořechová roláda
  • Punčový řez
  • Rakvička
  • Špička
  • Štafetka
  • Věneček
  • Větrník
  • Žloutkový řez

Váš tip: Pokud není váš nejoblíbenější zákusek v nabídce, přesto nám ho můžete poslat.

 

Poznámka redakce:

O projektu Bílé plus:

Účelem projektu Agrární komory ČR Bílé plus v letech 2014-2016, který navazuje na podobný projekt, realizovaný v období 2011-2013, je podpořit spotřebu mléka a mléčných výrobků v ČR a nově i SR. Projekt Bílé plus je podporován z prostředků Evropské unie a České republiky. Financování je rozděleno v poměru 50% EU, 30% ČR a 20% z vlastních prostředků AK ČR. Více informací na www.bileplus.

eu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Chystáte se na vinobraní? Fakta, co byste měli znát

Vinobraní je za dveřmi, a tak jsme připravili pár zajímavostí, které není na škodu připomenout. Třeba se dozvíte i pár novinek, o kterých jste doposud nevěděli.

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy