REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mexiko – zajímavosti mexické kuchyně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbenou lahůdkou jsou zde například brouci ve vlastní šťávě nebo vaření mravenci …


Nopál, kaktus se zploštělými stonkovými články je v Mexiku i tradiční potravinou. Nedaleko hlavního města ve vesnici Malpa Alpa, kde se jednou za rok pořádají slavnosti, na kterých se podávají pouze jídla, připravená z těchto kaktusů. Po odstranění ostnů se vaří, smaží, dusí s různými přísadami. Dělá se z nich i marmeláda.

Specialita v jedné mexické restauraci je komáří polévka.

„Mexický kaviár“

není nic jiného než vajíčka much žijících v okolí jezera Texcoco. Není to jediná zvláštnost mexické kuchyně: oblíbenou lahůdkou jsou zde například brouci ve vlastní šťávě nebo vaření mravenci. V Africe jsou zase oblíbeným pokrmem sarančata.

Jedlý hmyz.

Jen v Mexiku žije okolo 110 druhů hmyzu, které se dají jíst. Podle vyjádření Indiánů jsou to pochoutky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy