REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce

Rady a tipy, jak na vejce od šéfkuchaře pana Vašáka. Poradí vám, jak uvařit vejce, aby nepraskla, co s bílkem …

Bílky

Přesolenou polévku budeme moci zase jíst, když do ní přidáme dva vaječné bílky. Ztuhlý bílek pohltí většinu soli. Polévku pak scedíme a bílek odstraníme. Stejně naložíme i s kalnou hovězí polévkou …

Jak na vejce na měkko?

Vejce a jeho úpravy vařením. Uvařte si například vejce na měkko, tedy chcete, aby byl bílek tuhý a žloutek mírně povolený, po otevření tekl.

Jsou tu Velikonoce, sezóna vajec. Víte, jaká vybrat?

Každý všední den sní průměrný Čech jedno vejce. Věděli jste, že je tato významná potravina tvořena ze dvou třetin vodou? Zbylá sušina obsahuje téměř rovným dílem bílkoviny, minerální látky a tuky. A trochu sacharidů. Přemýšleli jste někdy, proč jsou některá vejce větší a jiná menší? Nebo zda je oranžový žloutek opravdu známkou kvality? A slyšeli jste už o IQ vejcích? Akademie kvality vyzpovídala Ing. Gabrielu Dlouhou, Ph.D., předsedkyni představenstva Českomoravské drůbežářské unie.

Vejce neprasknou

Radi a tipy.

Vejce, rady a tipy

Vejce při vaření nepukne, když ho na tupém konci propíchneme tenkou jehlou, a nebo přidáme do vody lžičku soli …

Video: pár tipů, jak připravit vejce

Recepty na vejce jsou velmi oblíbené. My tu dnes máme krátké inspirativní video s vychytávkami právě na příparvu vajíček, které si můžete ihned vyzkoušet.
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy