REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovoce

Jednotlivé druhy ovoce, návody, rady a tipy, co s nimi, jak je zpracovat a uchovávat.

Ananas – rady a tipy

Rady a tipy, jak si upravit ananas.

Angrešt

… angrešt patří mezi ovoce, které velmi snadno a rádo zanechává skvrny na oblečení …

Banán

Rady a tipy, jak zacházet s banány.

Citron, rady a tipy

Citron je v kuchyni velmi důležitý a potřebný. Šťáva s cukrem a vodou poskytuje osvěžující nápoj …

Citrónová šťáva

Chceme-li získat z citrónu co nejvíce šťávy, položíme ho před vymačkáním na 5 minut do horké vody …

Fíky, rady a tipy

Rady a tipy, jak kuchyňsky zpracovat fíky.

Meruňky, rady a tipy

Meruňky jsou nejen chutné za syrova, ale připravují se z nich kompoty, marmelády, suší se a také zavařují do cukru. Jádra pecek bývají sladká nebo hořká a užíváme je k přípravě likérů.

Oloupání broskví

Často bývá u broskvových zavařenin uvedeno, že je třeba broskve oloupat …

Ovoce, rady a tipy

Některé rady do kuchyně, jak zpracovat ovoce.

Pomeranče, rady a tipy

Chceme-li pomeranče uchovat delší dobu, zabalíme každý zvlášť do hedvábného papíru a uložíme je do chladné místnosti …

Sušení třešní a višní

Sušené třešně přijdou vhod především v zimních měsících, lze jich využít například k přípravě moučníků, dezertů, do ovocných čajových směsí, nebo jen jako zdravé mlsání. Zde je návod, jak si je připravovaly naše babičky.
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy