REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maso i rybí

Minutky ze zvěřiny, nákup a zrání hovězího, kuřecího, telecího … masa. Rady a tipy jak si poradit s masem v kuchyni a mnoho dalšího o tepelné úpravě masných pokrmů se dozvíte právě zde.

Bůček

Aby se nám bůček při pečení zespoda nepřipaloval, dáváme pod něj na pekáč špejle nebo vykostěné kosti …

Drůbež, rady a tipy

Veškerou drůbež můžeme špikovat proužky slaniny. Zvlášť vhodná jsou vysoká prsíčka. Ta napíchneme dlouhým nožem a do otvoru vsuneme slaninu. Kuře můžeme obložit plátky slaniny a omotat nití …

Husa – rady a tipy na její přípravu

Husu solíme nejlépe večer před pečením. Vetřeme i kmín a dáme do chladna uležet …

Minutky ze zvěřiny

Maso na zvěřinu dělá dojem, že je tuhé, ale pokud odstraníme všechny blány, získáme křehkou surovinu pro přípravu minutek …

Nákup a zrání hovězího masa

Opravdu víte jak nakupovat maso?

Postup vybírání masa z garnátů

Koupili jste si garnáty a nevíte, jak na ně? Kliknite zde.

Příprava lososa na kuchyňské zpracování

Lososí maso vykoštěné a nafiletované se dá naložit do směsi soli a cukru, bude pak chutnější a krásně červené …

Rybí maso, rady a tipy

Obalovaná ryba ani řízek se na pánvi nebude odlupovat, když jej těsně před smažením krátce ponoříme z obou stran do tuku na pánvi …

Slanina

Slaninu uchováváme vždy zavěšenou, aby nám nezplesnivěla. Používáme ji při špikování různých druhů masa, zvěřiny, paštik, ale i nakrájenou na kostičky a rozškvařenou do různých omáček.

Úhoř, tepelná úprava

Rady a tipy, jak si připravit maso z úhoře.

Vše o masu, rady a tipy

Pokud je maso správně upečené, mělo by mít zlatavou kůrčičku. Té dosáhneme, když maso vložíme do trouby již předem předehřáté a zpočátku pečeme prudce, aby se kůrčička na povrchu mohla utvořit. Pak teplotu snížíme a dopékáme zvolna …
Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.