REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jak se ochladit v parném létě?

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rtuť na teploměru stále stoupá a vzduch by se dal krájet? Léto a horké dny mají i své stinné stránky. V Costa Coffee ale vědí, jak vás ochladit. Těšit se můžete na ledové novinky i na kvalitní kávu. Vyzkoušejte, co vašemu tělu a mysli udělá v rozehřátém dni nejlépe.


Káva, mléko, led a slaný karamel. Tato slova znějí jako zaříkávadlo. V Costa Coffee vám budou ale rozumět. Teplé letní dny volají po ochlazení, které vám dopřejí ledové kávy. A co potom drink ve slaném kabátě? Řeč je o Frostinu Salted Caramel. Je to trochu káva a trochu šejk. Kdo jednou ochutná tuhle novinku, bude se pro ni vracet celé léto. Lahodné espresso, čerstvé mléko s rozmixovaným ledem a karamelovou omáčkou se špetkou soli. To vše v jednom drinku, který zdobí čepice nadýchané šlehačky zasypaná kousky zlatavého karamelu. Sbíhají se vám chutě? Soli v karamelové omáčce je jen trocha. Přesněji jen tolik, aby zdůraznila chuť a lehce zmírnila jeho sladkost. Nevšední kombinace chutí vás v létě příjemně osvěží a zlepší náladu. Budete překvapeni, jak návykový je to mix. Jen pak neříkejte, že jsme vás nevarovali.

 

 

Dalším letním hitem jsou Coolers – osvěžující ovocné kombinace. Nic vás v létě nezchladí více, než pořádný „cooler“, nebo chcete-li ledová tříšť. V opravdu horkých dnech si pro vás baristé Costa Coffee připravili hned dvě ovocné varianty. Novinkou je příchuť jablka a kiwi. Zelený shake už svojí barvou prozrazuje, že bude svěží a výběr ovoce navzájem podtrhne ty nejlepší chutě z vybraných ingrediencí. Přidejte led, vše do husta rozmixujte a božský cooler je na světě.

Pokud ve vás horké dny vyvolávají pocit dovolené na exotickém místě, vyzkoušejte oblíbenou příchuť mango a maracuja. Sladké tóny exotického ovoce s ledem vás vynesou alespoň na okamžik na pláž s blankytně modrou vodou oceánu.

 
Višňovo-čokoládový řez s křupinkami

Je sklizeno. Nastal čas vychutnat si plody bezstarostného léta, ke kterým višně rozhodně patří. Otázkou zůstává, kterým dát přednost? Těm sladším nebo spíše lehce kyselým? Pokud si v Costa Coffee objednáte Višňovo-čokoládový řez s křupinkami, toto dilema nebudete muset řešit. Dezert je totiž pomyslně z jedné půlky bohatě pokryt sladkými višněmi a z druhé půlky zase těmi kyselými. Čokoláda k tomuhle šťavnatému ovoci patří, jako bublinky k šampaňskému. V řezu se proto nešetřilo kakaovým krémem, čokoládovým korpusem a základem s křupavými kousky. Už první sousto vás přenese do višňové aleje, kde červené bobule padají přímo do pusy, zatímco vy ležíte ve stínu stromu a odpočíváte.

Ledový nápoj nebo řez? Anebo obojí? Co se stane vaší novou letní láskou? Vezměte své přátele a přijďte si posedět během letních prázdnin do jakékoliv kavárny Costa Coffee. Více na www.costa-coffee.cz.

 

Poznámka redakce:

Pobočky kaváren Costa Coffee najdete v Praze, ale i v Brně, Plzni, Liberci, Ostravě, Pardubicích, Hradci Králové, Českých Budějovicích, Ústí nad Labem či Teplicích.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy