REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jak se ochladit v parném létě?

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rtuť na teploměru stále stoupá a vzduch by se dal krájet? Léto a horké dny mají i své stinné stránky. V Costa Coffee ale vědí, jak vás ochladit. Těšit se můžete na ledové novinky i na kvalitní kávu. Vyzkoušejte, co vašemu tělu a mysli udělá v rozehřátém dni nejlépe.


Káva, mléko, led a slaný karamel. Tato slova znějí jako zaříkávadlo. V Costa Coffee vám budou ale rozumět. Teplé letní dny volají po ochlazení, které vám dopřejí ledové kávy. A co potom drink ve slaném kabátě? Řeč je o Frostinu Salted Caramel. Je to trochu káva a trochu šejk. Kdo jednou ochutná tuhle novinku, bude se pro ni vracet celé léto. Lahodné espresso, čerstvé mléko s rozmixovaným ledem a karamelovou omáčkou se špetkou soli. To vše v jednom drinku, který zdobí čepice nadýchané šlehačky zasypaná kousky zlatavého karamelu. Sbíhají se vám chutě? Soli v karamelové omáčce je jen trocha. Přesněji jen tolik, aby zdůraznila chuť a lehce zmírnila jeho sladkost. Nevšední kombinace chutí vás v létě příjemně osvěží a zlepší náladu. Budete překvapeni, jak návykový je to mix. Jen pak neříkejte, že jsme vás nevarovali.

 

 

Dalším letním hitem jsou Coolers – osvěžující ovocné kombinace. Nic vás v létě nezchladí více, než pořádný „cooler“, nebo chcete-li ledová tříšť. V opravdu horkých dnech si pro vás baristé Costa Coffee připravili hned dvě ovocné varianty. Novinkou je příchuť jablka a kiwi. Zelený shake už svojí barvou prozrazuje, že bude svěží a výběr ovoce navzájem podtrhne ty nejlepší chutě z vybraných ingrediencí. Přidejte led, vše do husta rozmixujte a božský cooler je na světě.

Pokud ve vás horké dny vyvolávají pocit dovolené na exotickém místě, vyzkoušejte oblíbenou příchuť mango a maracuja. Sladké tóny exotického ovoce s ledem vás vynesou alespoň na okamžik na pláž s blankytně modrou vodou oceánu.

 
Višňovo-čokoládový řez s křupinkami

Je sklizeno. Nastal čas vychutnat si plody bezstarostného léta, ke kterým višně rozhodně patří. Otázkou zůstává, kterým dát přednost? Těm sladším nebo spíše lehce kyselým? Pokud si v Costa Coffee objednáte Višňovo-čokoládový řez s křupinkami, toto dilema nebudete muset řešit. Dezert je totiž pomyslně z jedné půlky bohatě pokryt sladkými višněmi a z druhé půlky zase těmi kyselými. Čokoláda k tomuhle šťavnatému ovoci patří, jako bublinky k šampaňskému. V řezu se proto nešetřilo kakaovým krémem, čokoládovým korpusem a základem s křupavými kousky. Už první sousto vás přenese do višňové aleje, kde červené bobule padají přímo do pusy, zatímco vy ležíte ve stínu stromu a odpočíváte.

Ledový nápoj nebo řez? Anebo obojí? Co se stane vaší novou letní láskou? Vezměte své přátele a přijďte si posedět během letních prázdnin do jakékoliv kavárny Costa Coffee. Více na www.costa-coffee.cz.

 

Poznámka redakce:

Pobočky kaváren Costa Coffee najdete v Praze, ale i v Brně, Plzni, Liberci, Ostravě, Pardubicích, Hradci Králové, Českých Budějovicích, Ústí nad Labem či Teplicích.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy