REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jak na bezproblémové výletování s dětmi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Po dlouhé a chladné zimě je radost vyrazit na první výlety s dětmi do přírody. Jenže cestování s dětmi bývá často velmi náročné, a proto je dobré nepodcenit přípravu a vyzbrojit se vším potřebným. Co tedy všechno sbalit, aby se nám výlet s dětmi vydařil bez zbytečného stresu? Máme pro Vás několik rad. Ať už ale pojedete na výlet vlakem, autem či na kole, jedno je jisté, výlet se podaří, když nezapomenete přibalit i dobrou náladu.


Nepřítel výletu je hlad a žízeň

Je sice velice lákavé vyrazit s dětmi na výlet tzv. na lehko s tím, že si svačinu po cestě někde koupíte, ale to se vám může brzy velice vymstít. Děti může přepadnout hlad náhle a pokud nemáte hned něco po ruce, změní se ti roztomilý miláčci v tříhlavé saně, což vám samozřejmě zkazí náladu a celý výlet. Pokud se vydáváte někam, kde je jeden stánek občerstvení vedle druhého, můžete si přibalit třeba jen malou ovocnou kapsičku (např. 100% Ovocná kapsička Kubík) nebo sušenku (např. Kubík štrůdlík jablko a skořice), což vám pomůže zahnat malý hlad a předejít tak prvnímu náznaku krize. Pokud ale jdete do přírody, kde žádné občerstvení a ani restauraci nepotkáte, připravte si předem velkou svačinu. Obložené bagety, sandwiche ale i nakrájené ovoce a zeleninu a samozřejmě i nějaký ten mls jako odměnu za vyšlápnutý velký kopec. Hlavně nesmíte zapomenout na pití. Pití by mělo být v láhvích s praktickým uzávěrem (např. Kubík Play s bezkapkovým víčkem), aby nehrozilo rozlití nebo pobryndání. Nechcete přeci řešit vztekající se dítě kvůli mokrému tričku.

 

Nezapomeňte na lékárničku

Popálení kopřivou, drobné oděrky, píchnutí hmyzem nebo alergie. To vše může výlet zkomplikovat. Hodit se vám může desinfekce, náplast, obvaz na odřené koleno, černé uhlí, prášek proti bolesti, mastička na bodnutí hmyzem a léky na alergii. Nezapomeňte ani na opalovací krém, jarní sluníčko je velice silné.

 

Zásadou jsou pohodlné boty a oblečení

Překontrolujte dětem boty. Malým dětem rychle rostou nohy. Boty, které jim ještě nedávno byly dobře, už mohou na delším výletě způsobit nepříjemné a bolestivé otlaky. Myslete i na nevypočitatelné počasí a pro jistotu si přibalte pláštěnky. Zvažte, kam jdete a jestli tam nehrozí riziko umokření nebo většího ušpinění, podle toho sbalte i náhradní oblečení.

 

Pozor na zkratky

Možná už se vám to někdy stalo. Chcete si zkrátit cestu, ale nakonec je to „delší, ale za to horší cesta“. Mapa nebo navigace se na výletě určitě může hodit. A někdy je dokonce naprostou nezbytností. Pro jistotu mějte s sebou více zdrojů, protože ne každý umí číst v mapách a navigace nemusí mít všude signál. Nezapomeňte si s sebou vzít nabitý mobil, ať v případě, že zabloudíte, nebo se zraníte, můžete zavolat pomoc.

Tip, co na kompletní svačinku na výlet:

100% Ovocná kapsička Kubík je ideální svačinka na výlet, která zasytí kdykoli během dne. Má praktické balení, nehrozí vylití a ani rozbití. V kapsičce se ukrývá jedna denní dávka ovoce, kterou máte vždy, když potřebujete při ruce. Je vyráběna bez přidaného cukru, konzervantů a umělých barviv.

Doporučená maloobchodní cena 100% Ovocná kapsička Kubík je 13,90 Kč.

 

Kubík štrůdlík je sušenka, která pomůže zahnat malý hlad nebo chuť na něco dobrého. Štrudlík obsahuje 30 % ovocné náplně. Ochutnejte třeba velice oblíbenou příchuť Jablko – skořice.

Doporučená maloobchodní cena Kubík štrůdlík je 4,90 Kč.

Kubík Play je dětmi oblíbený ovocný nápoj, který neobsahuje konzervační látky ani barviva. Kubík Play je nově vylepšen o bezkapkové víčko, které účinně brání rozlití nebo pobryndání. Z široké palety chutí Kubíka Play si určitě vyberou i ty nejmlsnější děti.

Doporučená maloobchodní cena Kubíka Play je 16,90 Kč.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Valentýnské müsli snídaně do postele. 4 tipy na romantické recepty

Že každý rok při této příležitosti chodíte na romantickou večeři? To je samozřejmě skvělé! Zkuste však letos svou drahou polovičku překvapit hned na úvod zamilovaného dne a připravte lehkou, ale přitom výživnou snídani až do postele. A protože správná snídaně by měla obsahovat dostatek kvalitních sacharidů, vlákniny a bílkovin, přinášíme vám čtyři tipy na snídaně z müsli.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Tuřín – neprávem zapomenutá zelenina

Tuřín je křížencem vodnice a hlávkového zelí. I když je dobře známý fanouškům kultovního seriálu Černá zmije, který se odehrával v anglickém středověku, tak byl objeven a popsán pravděpodobně až v 17. století ve Švédsku, odkud se rozšířil do Evropy a celého světa. Tuřín je sytý, a hlavně mrazu odolný. A to více než jakákoli jiná zelenina. Díky tomu byl velmi oblíbenou potravou chudých a zejména během světových válek se jednalo o jednoduchou potravinu pro vypěstování i skladování a častou složku jídel. Možná proto, že tuřínu měli všichni už dost, po druhé světové válce vymizel z našich jídelníčků. To je ovšem škoda.

číst dále ...

Poslechněte babičky: Polévka je grunt a v chladném počasí příjemně zahřeje

„Polévka je grunt a maso je špunt,“ také jste to od babičky slýchali? Tak si toto rčení dobře zapamatujte, protože je pravdivé. Polévky působí blahodárně na organismus, v zimě nás příjemně prohřejí a v létě ve své studené formě naopak ochladí. Díky řadě pozitivních účinků na tělo i mysl by měly být polévky součástí každého jídelníčku. Jsou velmi nenáročné na přípravu, a není divu, že si je oblíbili již naši předkové.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy