REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jak na bezproblémové výletování s dětmi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Po dlouhé a chladné zimě je radost vyrazit na první výlety s dětmi do přírody. Jenže cestování s dětmi bývá často velmi náročné, a proto je dobré nepodcenit přípravu a vyzbrojit se vším potřebným. Co tedy všechno sbalit, aby se nám výlet s dětmi vydařil bez zbytečného stresu? Máme pro Vás několik rad. Ať už ale pojedete na výlet vlakem, autem či na kole, jedno je jisté, výlet se podaří, když nezapomenete přibalit i dobrou náladu.


Nepřítel výletu je hlad a žízeň

Je sice velice lákavé vyrazit s dětmi na výlet tzv. na lehko s tím, že si svačinu po cestě někde koupíte, ale to se vám může brzy velice vymstít. Děti může přepadnout hlad náhle a pokud nemáte hned něco po ruce, změní se ti roztomilý miláčci v tříhlavé saně, což vám samozřejmě zkazí náladu a celý výlet. Pokud se vydáváte někam, kde je jeden stánek občerstvení vedle druhého, můžete si přibalit třeba jen malou ovocnou kapsičku (např. 100% Ovocná kapsička Kubík) nebo sušenku (např. Kubík štrůdlík jablko a skořice), což vám pomůže zahnat malý hlad a předejít tak prvnímu náznaku krize. Pokud ale jdete do přírody, kde žádné občerstvení a ani restauraci nepotkáte, připravte si předem velkou svačinu. Obložené bagety, sandwiche ale i nakrájené ovoce a zeleninu a samozřejmě i nějaký ten mls jako odměnu za vyšlápnutý velký kopec. Hlavně nesmíte zapomenout na pití. Pití by mělo být v láhvích s praktickým uzávěrem (např. Kubík Play s bezkapkovým víčkem), aby nehrozilo rozlití nebo pobryndání. Nechcete přeci řešit vztekající se dítě kvůli mokrému tričku.

 

Nezapomeňte na lékárničku

Popálení kopřivou, drobné oděrky, píchnutí hmyzem nebo alergie. To vše může výlet zkomplikovat. Hodit se vám může desinfekce, náplast, obvaz na odřené koleno, černé uhlí, prášek proti bolesti, mastička na bodnutí hmyzem a léky na alergii. Nezapomeňte ani na opalovací krém, jarní sluníčko je velice silné.

 

Zásadou jsou pohodlné boty a oblečení

Překontrolujte dětem boty. Malým dětem rychle rostou nohy. Boty, které jim ještě nedávno byly dobře, už mohou na delším výletě způsobit nepříjemné a bolestivé otlaky. Myslete i na nevypočitatelné počasí a pro jistotu si přibalte pláštěnky. Zvažte, kam jdete a jestli tam nehrozí riziko umokření nebo většího ušpinění, podle toho sbalte i náhradní oblečení.

 

Pozor na zkratky

Možná už se vám to někdy stalo. Chcete si zkrátit cestu, ale nakonec je to „delší, ale za to horší cesta“. Mapa nebo navigace se na výletě určitě může hodit. A někdy je dokonce naprostou nezbytností. Pro jistotu mějte s sebou více zdrojů, protože ne každý umí číst v mapách a navigace nemusí mít všude signál. Nezapomeňte si s sebou vzít nabitý mobil, ať v případě, že zabloudíte, nebo se zraníte, můžete zavolat pomoc.

Tip, co na kompletní svačinku na výlet:

100% Ovocná kapsička Kubík je ideální svačinka na výlet, která zasytí kdykoli během dne. Má praktické balení, nehrozí vylití a ani rozbití. V kapsičce se ukrývá jedna denní dávka ovoce, kterou máte vždy, když potřebujete při ruce. Je vyráběna bez přidaného cukru, konzervantů a umělých barviv.

Doporučená maloobchodní cena 100% Ovocná kapsička Kubík je 13,90 Kč.

 

Kubík štrůdlík je sušenka, která pomůže zahnat malý hlad nebo chuť na něco dobrého. Štrudlík obsahuje 30 % ovocné náplně. Ochutnejte třeba velice oblíbenou příchuť Jablko – skořice.

Doporučená maloobchodní cena Kubík štrůdlík je 4,90 Kč.

Kubík Play je dětmi oblíbený ovocný nápoj, který neobsahuje konzervační látky ani barviva. Kubík Play je nově vylepšen o bezkapkové víčko, které účinně brání rozlití nebo pobryndání. Z široké palety chutí Kubíka Play si určitě vyberou i ty nejmlsnější děti.

Doporučená maloobchodní cena Kubíka Play je 16,90 Kč.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Hollandia rozšířila počet robotů ve výrobě. Nové řešení šetří lidské zdroje a pomáhá s fyzicky namáhavou prací

Společnost Hollandia Karlovy Vary implementovala do svého výrobního závodu v Krásném údolí další robotické řešení. V současnosti tak spolu s logistickým centrem využívá celkem pět robotů. Jejich hlavní úlohou je kromě nahrazení rutinních činností i snaha o ulehčení fyzicky náročné práce zaměstnancům. Ti se tak po implementaci robotických řešení mohou věnovat jiným činnostem.

číst dále ...

Domácí kuchyně za nízkou cenu až domů. Košík.cz začal rozvážet dotovaná hotová jídla, nabídku bude měnit každý týden

Na jedné straně stovky tisíc domácností v karanténě, na straně druhé gastronomické provozy, které jsou v současnosti závislé na rozvozu potravin a mají miliony korun v nezpracovaných zásobách. Online supermarket Košík.cz proto spustil novou platformu Hotovky Košík, která umožní lidem objednávat hotové jídlo s dovozem domů pomocí kurýrů DoDo. Jídlo, které je z prvotřídních surovin, bude s ohledem na situaci prodáváno i distribuováno za nákladovou cenu, tak aby si rodiny mohly dovolit nákup vícero porcí a pro rozvoz bude mimo jiné využito také dobrovolníků. O menu budou navíc rozhodovat sami zákazníci – měnit se bude každý týden.

číst dále ...

S kuchařem po Evropě – Portugalsko: Kalamáry plněné sýrem s grilovanou zeleninou

S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tímto video receptem se podíváme do země nacházející se na Pyrenejském poloostrově – do Portugalska.

číst dále ...

Pečivo jako čerstvé i na velikonoční pondělí

Není nad čerstvé pečivo k snídani. Ne vždy má však člověk možnost zajít ráno do pekárny a dopřát si křupavé rohlíky či chléb. Jak se tedy o pečivo postarat, aby i na Velikonoční pondělí bylo jako čerstvé? Jak pečivo skladovat, aby již druhý den nezkamenělo nebo jej nezdobila plíseň? Stačí pár jednoduchých pravidel a na pečivu bude možné si pochutnávat i několik dní po jeho nákupu.

číst dále ...

Dvanáct tisíc franků tomu, kdo dokáže konzervovat potraviny

O tom, že je dobré mít doma zásoby potravin, jsme se momentálně všichni přesvědčili. Věděl to už Napoleon Bonaparte, který se v roce 1795 rozhodl odměnit kohokoliv, kdo najde způsob, jak uchovat čerstvé jídlo pro armádu. Výzvy se tehdy chopil pařížský kuchtík, který se nechal inspirovat vínem. Proč by se jídlo nedalo udržovat v lahvích? S touto myšlenkou si nedal pokoj celých patnáct let, až přišel na princip zavařování. Ještě tentýž rok na druhé straně kanálu La Manche přišel britský obchodník s nápadem, že místo skla použije plech. A začalo se vesele konzervovat.

číst dále ...

S kuchařem po Evropě – Irsko: Dušené skopové maso se zeleninou a bramborami

Video recept z irské kuchařky. S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tento recept nás zavede na ostrov, tentokrát na severozápadě Evropy – do Irska.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy