Též Vasabi, pikantní zelený křen (upravený).
Wasabi
reklama
reklama
Špekové knedlíky (špekáče) - Kdo by neznal „špekáče“! Jídlo milované, nenáviděné, nebo třeba jenom opomíjené. Nabízí skvělé řešení, jak zužitkovat včerejší rohlíky.
Pečené uzené maso na jablkách a medu - Pikantní úprava předem uvařeného uzeného masa, upečeného s jablky a dalšími surovinami, potřeného medem.
Kuře podle M. D. Rettigové - V hrnci na másle opečené porce kuřete, podušené, nakonec dochucené šťávou z citrónu.
Není tomu tak dávno, kdy se cereálie začaly snídat. Ještě méně času je tomu, kdy se začaly snídat u nás v Čechách. Jak vůbec vznikly, kdy se přišlo na jejich blahodárné účinky a že k nám je de facto poprvé přivezl Zdeněk Jahoda, zakladatel české rodinné společnosti Emco, která se jejich výrobou zabývá už 20 let, to vše se můžete dočíst v následujícím článku.
Velikonoční polévka šmigrustovka - Tato neobvyklá polévka dostala název od slova šmigrust, jak se v některých částech Moravy říká Velikonocům. Podle mnohých do ní patří to, co vykoledujete, na talíři hraje všemi barvami a prý dokáže zázraky, pokud máte z koledy podrážděný žaludek.
Jablečný beránek (hrnkový recept) - Hrnkový recept na pečeného beránka z hladké a polohrubé mouky, moučkového cukru, nastrouhaných jablek a dalších surovin.
Velikonoční králík s karlovarským knedlíkem s kopřivami - A kdy jindy než právě před Velikonocemi vyzkoušet pomalu pečeného králíka na víně s karlovarským knedlíkem s kopřivami.
Velikonoční svítek – tradiční velikonoční nádivka - Hlavička, velikonoční buchta, sekanice, sekanina, nebo velikonoční svítek. Tak se říká velikonoční nádivce, tradičnímu svátečnímu pokrmu a zároveň jedné z nejoblíbenějších příloh, která se během Velikonoc připravuje po celém světě v mnoha variantách.
Další osvědčené recepty, nejen velikonoční, najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje...
Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy