REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tom Yam Pla


Thajská rybí polévka, která patří mezi nejlepších thajské polévky, její součástí jsou krevety. Její příprava trvá sotva 15 minut. Chuť současně sladká, kyselá, slaná a ostře kořeněná. Je ochucená chilli papričkami nebo chilli pastou, citrónovou šťávou, rybí omáčkou a ovoněny čerstvým kořením, jako je oddenek galganu příp. zázvoru, citrónová tráva, listy z citrusu „kaffir lime“. Je servírovaná v miskách posypaná čerstvými posekanými aromatickými bylinkami jako je zelený koriandr, bazalka nebo nať jarní cibulky. Pokud je pálivost polévek zmírněna přídavkem kokosového mléka a obsahují o něco více galganu (laosu) nebo zázvoru, jde o polévky „tom khaa“.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy