REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slow Food


V překladu znamená pomalé jídlo. Toto hnutí založené v 80 letech v Itálii má ve svém znamení šneka. Zakladatelé Slow Foodu chtěli vytvořit protipól tak známému Fast Foodu.

Sdružení pomalých jedlíků prosazuje především to, aby si člověk jídlo vklidu vychutnal, a dostal na talíř co nejkvalitnější pokrm. Podporuje regionální zamědělce, pěstující ovoce, zeleninu a víno. Kladou důraz na tradiční metody zpracování potravin a hlavně na jejich vysokou kvalitu.

Dnes má hnutí „Slow Food“ vice jak 70 000 členů po celém světě. I v české republice má toto hnutí své zastoupení. Více se dozvíte na: www.slowfood.cz.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy