REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladěnka, sladěnky, sladovit


Přírodní sladidlo, dá se koupit ve zdravé výživě. Nejčastěji používanou sladěnkou je ječmenná, jejímž základem je ječný slad. Sladěnka ve sklenici se podobá tmavému medu, jejím základem je však naklíčené semeno ječmene. Sladěnka je současně také bohatým zdrojem vitamínu B6, niacinu a stopových prvků. V kuchyni má široké použití, ať už si s ní osladíte čaj, obilnou kaši nebo ji dáte právě do vánočního cukroví. Můžeme tomu rozumět tak, že přírodní slad v této formě je nejpřirozenějším rostlinným sladidlem. Vzhledem k tomu, že jeho sladivost je menší než u cukru, většina lidí obvykle sáhne po větším množství.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy