Silken Tofu je vyrobeno z ekologicky pěstovaných sójových bobů, je bez konzervačních látek a cholesterolu. Silken tofu, neboli hedvábné tofu, se od klasického dost liší. Klasické tofu vzniká spíše jako sýr, to hedvábné se naopak vyrábí spíše jako jogurt, bez soli a v závěru se nelisuj tak, jako klasické tofu.
Hedvábné tofu není příliš vhodné ke smažení, rozpadá se. Stejně tak ani k marinování apod. Neobsahuje žádné vzduchové kapsy a tak ani neabsorbuje chuť.
Skvělé je k přípravě sladkých dezertů. Můžete jej smíchat s kakaem a javorovým sirupem nebo přidat do smoothie pro zvýšení nutriční hodnoty. Také jej lze přidat do polévek, připravit z něj nějakou pomazánku či omáčku na těstoviny.
Složení: voda, bio sojové boby (26%), zpevňující látka: nigari (chlorid hořečnatý)