REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rocamadour


Jedná se o malý měkký kozí sýr, který má původ v jihozápadní Francii, v departementu Lot. Mléko pochází pouze od koz plemen Alpine nebo Saane. Vyrábí se výhradně z čerstvého kozího mléka, které se ihned po nadojení ručně zpracovává, proto má nenapodobitelnou chuť i vůni. Bochánky se vkládají do formy a ve vlhkých a chladných sklepích zrají 6 dnů. Vůně silně připomíná čerstvé kozí mléko, s nádechem lískových oříšků.

Použití: Sýrové mísy, saláty, podává se hlavně na závěr menu.
Nápoje: Bílé víno z Bergeracu nebo červené víno z Cahors.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy