Ten kdo má rád bujarou společnost u stolu a druh přípravy jídel jako například u masových fondue, si jistě zamiluje i grilování na Raclette. I když tento název patří slavnému švýcarskému pokrmu Raclette, (také sýr se jmenuje Raclette) což bylo vlastně původně jídlo švýcarských pastýřů.Raklette je spojení klasického elektrického grilu a raclette grilu, kdy je možné na horní desce péct například kuřecí, hovězí či rybí maso, zeleninu, plátky slaniny a zároveň využívat raclette pánviček, sloužících k přípravě sýra, umístěných po obvodu grilu pod topnou spirálou. Raclette je polotvrdý sýr vyrobený z kravského mléka a tradiční švýcarské jídlo, kde hraje důležitou roli právě sýr Raclette. Místo originálního sýra Raclette lze použít jakýkoliv dobrý tučný tvrdý sýr.
Raclette gril
reklama