REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ptáčci


Byli velice oblíbení na stolech šlechty, neboť „ ptáci jsú čistšího přirozenie než hovada“. Ptáčci byli tak žádaní, že se čižba musela dokonce regulovat: roku 1575 tak český sněm zakázal chytat drobné ptáčky s výjimkou skřivanů a křivonosek od masopustu až do sv. Víta. V kuchařce M.D.Rettigové jsou mnohé recepty na drozdy, sluky, skřivany, kvíčaly a jiné drobné ptactvo. V roce 1870 dostal zákon chytat drobné ptactvo definitivní celoroční platnost.Ptáky – malí zpěvní ptáci, kteří byli v minulosti zvláště oblíbeni – výrazu se používalo v 16. a 17. století.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy