REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Profesionální ochutnávači čaje


Testují denně až tisíc šálků uvařeného čaje, přičemž z každého šálku upije asi čajovou lžičku nápoje. Jelikož by příval zlatavé tekutiny jejich těla nezvládla, tak ji nepolykají.

Podle ochutnávače Nicka Bunstona, který je manažerem vývoje čajových směsí Lipton, musejí při každém úkonu zapojit čich, hmat, chuť i zrak. Dobrý specialista neomylně určí, nejen z jaké sklizně je čaj, ale i z jakého místa, ale dokonce i z jaké plantáže. Do pracovní náplně totiž nepatří jen posouzení extraktu, ale také řádné prozkoumání suché čajové směsi. Ochutnávači nekouří ani nepijí alkohol.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy