REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštikové koření


Se používá k okořenění paštik, galantin, mletých mas apod. Připravuje se z těchto druhů koření: skořice, tymiánu, zázvoru, bobkového listu, muškátového oříšku, nového koření a pepře. K okořenění zvěřinové paštiky přidáváme ještě k uvedenému koření hřebíček, šalvěj a bazalku. Paštikové koření se používá k okořenění paštik, galantin, mletých mas a podobně.

Receptura na paštikové koření: 1/2 gramů mleté skořice, 1/2 g tymiánu, 1 g mletého zázvoru, 1 g bobkového listu, 2 g muškátového oříšku, 3 g nového koření a 4 g pepře.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy