REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Papilota – pergamenový papír


Papilota je, jak název napovídá vlastně pergamenový papír vystřižený do tvaru srdce, do kterého vkládáme hotový pokrm i s přílohou a část šťávy. Papilota se rozestře, potře tukem, na pravou polovinu dáme pokrm, který ještě řádně dochutíme a ozdobíme, druhou polovinu papiloty pak přehneme přes pokrm a pevně po stranách obě poloviny založením spojíme. Připravenou papilotu dáme na vhodnou pánev nebo na plech a v horké troubě necháme pokrm zapéci. Papilota by se měla nafouknout, mírně zhnědnout a udržet v sobě aromatické látky a teplý vzduch z pokrmu. Místo papiloty lze použít alobal.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy