REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovoce ve vlastní šťávě bez cukru


Tato úprava ovoce má pro domácnost velký pro své mnohostranné využití. Ovoce má přírodní, cukrem neovlivněnou chuť a dá se používat do moučníků.

Z jablek děláme záviny, žemlovky, nákypy, pudinky a hodí se i do pečiva z kynutého těsta. Švestky použijeme na knedlíky, koláče, bublaniny. Višněmi nebo borůvkami zdobíme dorty, dáváme je do nákypů a pudinků, ale i do kynutého těsta. Přislazením využijeme ovoce jako kompot. Ovoce ke konzervování ve vlastní šťávě vybíráme zdravé, vyzrálé a šťavnaté. Doba sterilace je při tomto způsobu konzervování delší.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy