REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovčí sýr Manchego


Tento nejznámější španělský sýr se výrábí z ovčího mléka, jen z plemene Manchego. Po solení sýr zraje v chladných, nepříliš vlhkých prostorách. Můžeme se setkat se čtyřmi druhy: tierno (mladý sýr), semicu rado (lehce uleželí), curado (uleželý sýr zrající 13 týdnů), viejo (sýr velmi uleželý, zrající 3 měsíce). Tento sýr by se měl vždy kupovat jen s ochranným označením původu, na etiketě by měla být uvedena značka DO či DOP. Často můžeme hlavně v zahraničí narazit na nepravé napodobeniny vyráběné ze směsi ovčího a kravského mléka. Tento sýr je vynikající se silným červeným vínem nejlépe z oblasti La Mancha či Valdepeňas.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy