REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Otravy jídlem


Způsobených bakteriemi stále stoupají. Bakterie obsahuje většina potravin a pokud nejsou dobře tepelně upraveny nebo uskladněny mohou vyvolat otravu. Největším možným zdrojem nákazy mohou být vejce a výrobky z nich, drůbež, ale také nádivka, do které se dostalo syrové maso a nebylo dostatečně tepelně upraveno na teplotu nejméně 75°C.

Dále vepřové a hovězí maso, zvláště tatarský biftek, měkké druhy sýrů a tvarohu, ale i plody moře mohou způsobit velkou otravu. Otrava se může projevit od několika minut do několika hodin a typickými příznaky jsou zvracení, nevolnost, průjem, nevolnost a někdy se může přidat i horečka.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy