REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechovka


Na 1 litr čistého lihu rozkrájíme na kolečka 20 ořechů, které mají ještě měkké jádro. Pak přidáme 6 nových koření, 5 hřebíčků, malý kousek celého zázvoru, špetku muškátového květu, špetku fenyklu, špetku anýzu, omytou kůru z poloviny citronu, asi 5 kousků slazené pomerančové kůry, 10 koleček puškvorce, kousek celé skořice a kousek vanilkového lusku. Vše promícháme a necháme v zazátkované lahvi 14 dnů stát na slunci (třeba za oknem). Potom přes plátno přecedíme. V 1 dl povaříme 5 kostek nebo 5 lžiček cukru a vychladlé vlijeme do lihového macerátu. Promícháme a máme hotový vynikající likér, který chutnal už před sto lety.

Navíc je tento likér výborným pomocníkem při nevolnostech, bolesti žaludku anebo při průjmu.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy