REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka Velouté


Telecí maso vyprané ve studené vodě rozkrájíme na kousky a vložíme do vařící vody. Osolíme, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, celý pepř a vaříme doměkka. Vařené maso scedíme, vyjmeme ze zeleniny, přelijeme vařící vodou, abychom spláchli sražené bílkoviny a necháme je cedníku okapat.

Do rozehřátého másla zamícháme hladkou mouku, ochutíme muškátovým květem a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme procezeným vývarem z telecího masa. Rozšleháme a vaříme asi hodinu. Před dovařením zalijeme vývar mlékem, znovu jej dobře rozšleháme a povaříme dalších 10 minut. Podobně jako velouté z telecího masa připravujeme velouté z drůbeže nebo z ryb.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy