REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládané houby


Způsob úpravy hub. Nakládání a pak sterilování hub patří mezi nejoblíbenější techniky na zpracování čerstvých hub z lesa. Nakládají se do různých sladkokyselých nálevů, nebo do olivového oleje. Olivový olej a v něm naložené houby milují Italové, Češi zase milují sladkokyselé nálevy kořeněné bobkovým listem, hřebíčky … Právě koření a případně i bylinky v nálevech nesmí chybět. Na nakládané houby se vybírají ty nejpevnější a nejčerstvější. Mezi nejoblíbenější houby na nakládání patří mladé zdravé hříbky, muchomůrky šedivky a růžovky, ryzce, holubinky, václavky, hlívy či penízovky.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy