REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nádivka housková


3 tvrdší housky nebo rohlíky, asi 1 dl mléka, 60 g tuku nebo másla, 3 vejce, sůl, muškátový květ, čerstvá nebo sušená petrželka, bazalka, 2 mrkve.

Pečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Tuk rozehřejeme a přelijeme na pečivo. Vejce rozšleháme se solí, přidáme koření, natě a promícháme s pečivem. Očištěné mrkve povaříme v osolené vodě, scedíme a podélně nakrájíme na proužky.

Nádivku při plnění prokládáme mrkví. Zbylou mrkev nakrájíme, promícháme se zbytkem nádivky, vložíme ji do tukem vymazané ohnivzdorné misky a upečeme asi 30 minut. Během pečení ji pokapeme masovou šťávou z rolády.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy