REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mletá masa


Na pokrmy z mletého masa můžeme použít nejen masa vepřová, hovězí a telecí (i některá další) a to v syrovém stavu, ale i jejich uvařené zbytky, dále lze uputřebit i masa ze syrových nebo vařených vnitřností. Můžeme uvařit obvyklou sekanou, karbanátky, dále různá hašé, knedlíčky prejty a také např. čevapčiči …. Dále z mletého masa, především z vnitřností (jater) lze připravit chutné paštiky. Skvěle lze využít i tučných zbytků masa.

Většinou mleté maso spojujeme vejci, nebo jen bílky a nastavujeme žemlemi.. Pravidelně rohlíky před zamícháním do masa máčíme v mléce nebo ve vodě. Místo žemlí můžeme použít vařené obiloviny jako jsou například ovesné vločky, krupky či rýže. Na zlepšení chutě přidáváme cibuli, někdy i česnek a koře- ní, nejčastěji pepř a majoránku. Po umletí se maso rychle kazí a proto rozemleté maso neskladujeme, ale snažíme se rychle upotřebit.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy