REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Míšeňská jablka v rosolu dle M.D. Rettigové


Oloupej pěkná Míšeňská jablka a vhoď je do studené vody, aby nezčernala, na 12 jablek dej do čisté nádoby půl litru vína, 3/4 l vody, z jednoho citrónu kůru, kousek celé skořice a 15 dkg cukru, a když se to vaří, vlož do toho ta jablka. Když jsou na jedné straně trochu uvařena, obrať je na druhou stranu, dej pozor, aby se stopka neutrhla, přikrýti se nesmějí, sice by se rozpadla: Pak je vyndej, urovnej na mísu, a okolo každého udělej pěkný věneček z pistácií a mandlí na dlouho rozkrájených. Do šťávy však dej aspoň 7 dkg cukru, z jednoho citronu šťávu, 2 dkg namočené želatiny a nech ji ještě povařit, pak ji proceď na jablíčka a nech ji vystydnout.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy