REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Melasa – jeji využití


Melasa je odpadní látka, která vzniká při výrobě cukru z cukrové řepy nebo cukrové třtiny. Můžeme se také setkat s označením „Černý zázrak“, který nijak nepřehání. Melasa obsahuje koktejl biologicky účinných látek, stopových prvků a organických látek, které naše běžná strava příliš neobsahuje. Obsahuje tyto minerální látky: vápník, hořčík, fosfor, železo, draslík, sodík, zinek, měď a chróm, dále pak glukózu, sacharózu, nenasycené mastné kyseliny, vitaminy skupiny B a enzymy.Mezi obtíže, které melasa pomáhá léčit patří chudokrevnost, chronická zácpa, vysoký krevní talk, únava a vyčerpání, artróza, chronická zácpa. Melasu můžeme použít také přímo na kůži při ekzémech a lupénce, nebo na popálená místa z ozařování. Konzumace melasy je vhodná pro těhotné a kojící ženy, seniory, sportovce i děti.Doporučené množství melasy je pro zdravého člověka 2 čajové lžičky denně, pro nemocné 4-5 lžiček denně.Od: Veronika Zieglerová


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy