REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medovina


Se pila na slavnostech, obětovala se bohům, pila se na pohřebních hostinách. Můžeme ji připravit tak, že do 10 litrů pramenité vody vmícháme 2 kg medu, kousek květu zázvoru, kousek celé nemleté skořice, několik zrnek hřebíčku, stonek rozmarýny a za stálého odpěňování vaříme s jedním bílkem. Aby byla medovina říznější, můžeme přidat také hrst sušeného chmele. Po svaření bílek vybereme a vychladlý roztok vlijeme do otevřené nádoby, smícháme s vinnými kvasinkami nebo chlebovým kvasem ( postačí i starý chléb) a necháme 2 -3 měsíce při teplotě 19-20 stupňů Celsia. Medovinu pak stočíme do lahví a necháme uležet. Čím starší, tím je silnější.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy