REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maso z telecí kýty


Je vhodné především k přípravě minutek, tj. Přírodních a smažených řízků, medailónků, kratších silnějších řezů, tzv. Steaků (steaků), dále k pečení, dušení apod. Na smažené řízky volíme maso z obou ořechů a na přírodní řízky maso z vrchního šálu.Největší část z kýty, tzv. Spodní šál, má k jedné podélné straně přirostlý váleček, kterého se používá k přípravě medailónků. Ostatní části masa ze spodního šálu použijeme na pečení v celku nebo na zadělávání.Rozdělené, opláchnuté a utěrkou osušené maso z kýty z větší části odblaníme. Takto připravené, popřípadě na plátky nakrájené maso pak podle potřeby dále tepelně upravujeme.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy