REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinování


Nakládání masa do různých marinád, olejů, čatní.

Marinováním docílíme, aby bylo maso ještě jemnější a lépe se dále upravovalo. Není lepšího masa na marinování než maso bílé. Má neutrální chuť a po dochucení z něj připravíme spoustu rozdílných pokrmů. Marinujeme, tedy nakládáme i ostatní druhy mas, včetně masa rybího.

Marináda musí obsahovat koření, nebo jiná ochucovadla, která zlepší chuť masa. Vždy používáme dobrý olej, který rozděluje a zesiluje chuť danou kořením. Většinou se přidává do marinády i něco kyselého. To dává pokrmu osvěžující a zajímavou chuť a současně prodlužuje trvanlivost. Z nejznámějších to je ocet, víno, citrónová šťáva, kefír nebo jogurt.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy