REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lata


bramborová placka v okolí Kyjova. Připravíme ji tak, že 5-6 uvařených brambor den předem semeleme na masovém strojku. Dáme na vál, přidáme polohrubou mouku a zpracujeme na těsto. To pak rozdělíme na kousky velikosti vejce a vyválíme na válu na kulatou placku o síle asi 3 mm. Čím slabší, tím lepší. Rozřežeme je na poloviny nebo na 4 díly a opatrně přeneseme na plotnu. Pečeme po obou stranách. Pokud je pečeme na plynovém sporáku je nutná plotýnka. Upečenou placku položíme na talíř a pomastíme sádlem ( může být i husí), potřeme povidly a posypeme mákem a svineme. Smotané klademe na druhý talíř a každou vrstvu znovu posypeme mákem. Nejlépe samozřejmě chutnají teplé.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy