REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuchati


oškubaná, vypařená nebo opálená drůbež se pak vykuchá. Učiníme pod krkem ne v Přílišné blízkosti prsíček kosmý řez ostrým nožem a opatrně vyndáme chřtán a vole. Nejlépe jest položiti dotyčnou drůbež prsíčky na prkénko, palcem a ukazováčkem levé ruky pod krkem stisknouti a mezi křídla po levé straně říznouti. Po té ukazováčkem pravé ruky vjedeme pozorně do otvoru hrdelního, bychom tím rozvolnily vnitřnosti. U drůbeže, kde se krk odřízne, jako u husy, kachny, nejprve se kůže kolkolem na krku u trupu nařízne, oddělí chřtán a jícen vytáhne z krku, načež se krk od trupu odsekne. Když hoření část u krku jest vykuchána, udělá se na dolení části zpředu pod bříškem řez. U husy a kachny po šířce. U ostatní drůbeže po délce. Otvorem tímto vyjmou se vnitřnosti opatrně ven, aby se žluč na játrech neprotrhla, sice by všechno od ní zhořklo. Žaludek se rozřízne, uvnitř vyčistí a tvrdá kůže se sloupne.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy