REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křepelka


Křepelky patří též k drůbežím delikatesám. Mezi přední producenty této exkluzivní pochoutky patří v Evropě Francie a Itálie. Křepelky jsou malá, plachá zvířata, která ale umí výborně létat. Rozlišujeme mezi křepelkou polní (Coturnix coturnix) a křepelkou japonskou (Cotournix japonica). Právě křepelka japonská má významné postavení jako domácí užitková drůbež. Chovají se na farmách v klecích. U křepelek, které jsou chovány pro maso bývá těžší samička, která se poráží ve věku pěti týdnů, křepelák věku šesti týdnů. Dorůstají velikosti až 18 cm. Křepelka připravená ke zpracování váží od 110 do 150g. Prodává se většinou v balení po dvou. U křepelky platí, že by se mělo upřednostňovat čerstvé maso před chlazeným, neboť rozdíl v chuti je u křepelek zvláště výrazný. Tradičně se křepelky pečou obalené listy vinné révy nebo se také nadívají. Zdroj: Makro.cz


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy