REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kozí sýry


Kozí sýry se vyrábějí ze syrového, někdy nepasterizovaného mléka. Nejlepší mléko na výrobu kozího sýru je jarní a letní. Kozí sýr lze konzumovat ve všech stupních zralosti – od jemných čerstvých až po pikantní suché s výrazným aroma. Je ideální pro dochucování různými přísadami, může se také nakládat do oleje ochuceného bylinkami a kořením, ve kterém zůstane několik týdnů čerstvý. Největším výrobcem kozích sýrů je Francie, kde se vyrábí přibližně 400 druhů, dále jsou to Španělsko, Itálie, Švýcarsko nebo Nizozemsko. Sýr je určen k přímé spotřebě, jako příloha, doplněk lahůdkářských pokrmů a k dalšímu kulinářskému zpracování. Vhodný je i pro použití v kuchyni při přípravě teplých pokrmů.

Použití: Do salátových designů, na přípravu pikantních chlebíčků, k ovoci.
Nápoje: Bílé víno, (např.Tramín, Pálava), červené víno (např.Cabernet, Sauvignon).


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy