REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jadel sýr


Jadel patří mezi přírodní pařené sýry vyráběné z kravského mléka. Vyrobí se nejdříve surovina, která musí správně prokysat. Pak se rozmělní na malé kousky a ty se v horké vodě napařují, hnětou a táhnou. Tím se dosahuje speciální konzistence těsta, vznikají vláknité útvary a vrstevnatá struktura sýra. Každý JADEL je malým unikátem, vypadá tak, jak jej spletou ruce našich sýrařek – pletařek.Během zrání se struktura sýra opět spojuje na kompaktní sýr se zrnitou konzistencí a jemná mléčná chuť nabývá sýrovějších chuťových tónů. Zásadním ovlivněním chuti je případné kořenění sýrů nebo jejich uzení. V naší mlékárně udíme klasicky v pomalé udírně ve studeném kouři z bukových štěpek. Během uzení se mění teploty dýmu, aby se dosáhlo správné barvy a chuti od „krátkého i dlouhého” dýmu.Použití v kuchyni se odvíjí od ochucení a konzistence sýra. Čerstvé, přírodní pařené sýry se používají do salátů, na zapékání a na studené mísy. Uzené a kořeněné nejčastěji jako příloha k pečivu pro zasycení i pro pochutnání si s přáteli. Zdroj: www.mpolna.cz/vyrobek-jadel.aspx


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.