REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jaboticava (i jaboticaba, jabuticava)


Ovoce velké jako třešně ( od 1 do 7 cm), které roste na velmi krátké stopce přímo z kůry stromu s bot. názvem Myrciaria jaboticava. Plody mají tuhou černou kúru, pod kterou je sladkokyselá dužina, některé druhy mají kyselejší chuť. Má mimořádně vysoký obsah vitaminu C. zpracovává se na džusy, šťávy, želé, džemy, kompoty a přidává se i do zmrzlin a zkvašuje se na lahodné víno.

Roste v tropických a subtropických oblastech Střední a Jižní Ameriky, v Argentině, Brazilii, Guatemale, Kolumbii, Uruguayi, Venezuele. Jacobson Carl – zakladatel dánského pivovaru Carlsberg.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy