REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Indické chlebové placky


Většina indických chlebů jsou nekvašené ploché placky, jenž nejsou jen základním dietním prvkem, ale používají se také k přidržení nebo nabírání jídla, takže nahrazují talíře, nože a vidličky. Jejich příprava je velice snadná, správný tvar získávají hnětením a válením. Pro přípravu kvalitních chlebů se v Indii používá lehce vydutá pánev, které se říká „tava“, ale můžete bez obav použít také těžkou litinovou plotnu nebo obyčejnou pánev. Používané trouby jsou často vyrobeny z hlíny nebo cihel a staví se do vyhloubených jam. Některé chleby, jako třeba nán, se připravují tak, že se prostě připlácnou na horkou zeď nebo podlahu. Můžete použít také rozpálenou obyčejnou troubu, v tom případě ovšem použijte kvalitní pevné pekáče které nepraskají. Indické chleby si nejlépe vychutnáte, když je připravíte těsně před jídlem a jíte ještě horké.Druhy indického chleba: Bhútory, Čapátí, Nán, Pikantní paráty z hrubé mouky, PuríZdroj: www.hogan.cz


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy