REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hřebenatka


Hřebenatky jsou mořské mušle. Nejvíce jsou rozšířené ve Středozemním moři. Nejznámější je jedlá je Hřebenatka svatojakubská. Tvar je okrouhlý s výrazným žebrováním, barva je žíhaná. Maso překvapí svou jemnou cchutí, která může připomínat chuť ořechů. Můžeme ji připravovat na mnoho různých způsobů – nejčastěji se maso vyjme, smíchá se s kořením, máslem, přidají se další přísady – to všechno se vloží zpět do lastury a zapéká se. Je ale také vhodná servírovaná s různými omáčkami (zázvorovou, máslovou, šafránovou …), těstovinami, hodí se také jakou součást teplých salátů. Vynikající jsou grilované hřebenatky.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy