Pálenka velmi dobré kvality, vyráběná klasickým. způsobem jako koňaky, označení je podle stáří.
Gruzínské brandy
reklama
Pálenka velmi dobré kvality, vyráběná klasickým. způsobem jako koňaky, označení je podle stáří.
reklama
Špekové knedlíky (špekáče) - Kdo by neznal „špekáče“! Jídlo milované, nenáviděné, nebo třeba jenom opomíjené. Nabízí skvělé řešení, jak zužitkovat včerejší rohlíky.
Pečené uzené maso na jablkách a medu - Pikantní úprava předem uvařeného uzeného masa, upečeného s jablky a dalšími surovinami, potřeného medem.
Kuře podle M. D. Rettigové - V hrnci na másle opečené porce kuřete, podušené, nakonec dochucené šťávou z citrónu.
Není tomu tak dávno, kdy se cereálie začaly snídat. Ještě méně času je tomu, kdy se začaly snídat u nás v Čechách. Jak vůbec vznikly, kdy se přišlo na jejich blahodárné účinky a že k nám je de facto poprvé přivezl Zdeněk Jahoda, zakladatel české rodinné společnosti Emco, která se jejich výrobou zabývá už 20 let, to vše se můžete dočíst v následujícím článku.
Velikonoční polévka šmigrustovka - Tato neobvyklá polévka dostala název od slova šmigrust, jak se v některých částech Moravy říká Velikonocům. Podle mnohých do ní patří to, co vykoledujete, na talíři hraje všemi barvami a prý dokáže zázraky, pokud máte z koledy podrážděný žaludek.
Jablečný beránek (hrnkový recept) - Hrnkový recept na pečeného beránka z hladké a polohrubé mouky, moučkového cukru, nastrouhaných jablek a dalších surovin.
Velikonoční králík s karlovarským knedlíkem s kopřivami - A kdy jindy než právě před Velikonocemi vyzkoušet pomalu pečeného králíka na víně s karlovarským knedlíkem s kopřivami.
Velikonoční svítek – tradiční velikonoční nádivka - Hlavička, velikonoční buchta, sekanice, sekanina, nebo velikonoční svítek. Tak se říká velikonoční nádivce, tradičnímu svátečnímu pokrmu a zároveň jedné z nejoblíbenějších příloh, která se během Velikonoc připravuje po celém světě v mnoha variantách.
Další osvědčené recepty, nejen velikonoční, najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje...
Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy