REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ganache (ganáš)


Poleva, krém či náplň například do sladkých dezertů. Pojem z Francie. Připravují se různé typy ganache. Používá se hořká, mléčná i bílá čokoláda ve spojení se smetanou na šlehání nebo například se zakysanou smetanou.

  • Ganache jako poleva, či glazura: 100 g čokolády a 100 g smetany ke šlehání
  • Hustší ganache – využití jako krém, náplň do sladkých dezertů: 200 g čokolády a 100 g smetany ke šlehání
  • Šlehaná ganache jako pěna: 100 g čokolády a 200 g smetany ke šlehání

Čokoládu nalámeme na malé kousky, smetanu přivedme k bodu varu, ale dále nevaříme! Nádobu sundáme z tepelného zdroje, nalijeme na kousky čokolády, chvíli počkáme, až se čokoláda více rozpustí, pak mícháme tak dlouho, dokud není všechna čokoláda rozpuštěná a nevznikne hladká hmota.


reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy