REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fourme d


Je to sýr nejvyšší kategorie A.O.C. Vyrábí se z kravského mléka v oblasti Auvergne v pohoří Forez. Tvaruje se do válečků, které mají průměr cca 13 cm a výšku asi 20 cm, hmotnost bývá 2 kg. Kůra sýra je okrově zbarvená a slabě načervenalá, sýrové těsto je téměř šedé a prorostlé žilkami modré plísně. Sýr zraje minimálně 28 dní. Má velmi jemnou chuť a voní po houbách a ořeších.

Použití: Sýrové mísy, pomazánky, omáčky, saláty, suflé.
Nápoje: Červené víno (např.Cótes du Rhóne nebo Ryzlink).


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy